2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Birželis, 2012/6

Projektėlio pusiaukėlė...
Patinka man birželis. Tie ilgi ir šviesūs vakarai! Ar žinot, kiek trunka ilgiausia metų diena? Smalsumui patenkinti atsiverčiau plėšomo kalendoriaus lapelį - 17 valandų ir 18 minučių. Kai pagalvoju, daug gražaus laiko yra vasarą:)
Šįkart kadras iš kaimo. Dėkui sesei, kad pavalgydinus ir nuprausus vaikus užėmė juos pasakos skaitymu, o aš galėjau ramiai pabraidyti po vakarinę smilgų pievą...

2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Žaluma dvelkiantis pavasaris

Jau neužilgo vidurvasaris, o aš tik dabar prisiruošiau pabaigti ir nufotografuoti savo pavasarinę pakabą:) Ji niekur neiškeliaus, liks manoj palėpėj, manoj spintoj saviems drabužiams:)


Dėkui Rimai už išsamią pamoką, kaip dailiai suvaldyti didelį servetėlės plotą. Vieną popietę abi darbavomės lygintuvu ir, sakyčiau, tikrai pavyko! Dabar laukia išbandymas gautą teoriją vienai pačiai pritaikyti namuose. Palinkėkit sėkmės:)

2012 m. birželio 16 d., šeštadienis

Pinavijos

Bobutė per gimtadienį man visada padovanodavo pinavijų...pivonijom jas vadino. Anksčiausiai, tik prasidėjus vasarai, kaime pražysdavo tamsiai bordinių krūmas, štai jų aš ir gaudavau. Prabėgo nemažai laiko...ir aš vėl prisiminiau tuos gimtadienius su pinavijom. Patinka man šios gėlės, jų spalvos ir kvapas! Ir kaip smagu, kad gimiau birželyj, kai žydi pinavijos:) Ačiū, Lina, visi namai kvepia nuo tavos puokštės. 

2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Laukimo akimirkos

Dar vienas susitikimas į mano kuklią fotografijos patirties skrynią. Šįkart buvom beveik keturios merginos:) Kai draugė paprašė įamžinti ją belaukiant vidurvasario gandrų, aš tikrai apsidžiaugiau. Nesu iš tų, kuri pati siūlosi pafotografuoti, o čia net paprašė manęs. Svarbu buvo nesusivėluoti, visko gi būna su tais gandrais... Kai jau suderinom dieną, visą naktį prieš pylė kaip iš kibiro, rytas vėjuotas, šaltas, bet dėkui draugei, kad nepabūgo tokio oro ir atvažiavo. Pora valandų parke tikrai neprailgo, netgi smagiai jos prabėgo.
Gražių ir malonių likusių laukimo akimirkų, Rasa! Ir dar kartelį dėkui jūsų šauniai trijulei:)

  

2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Pomidoras spalvotai

Kai gyvenime patinka spalvos, o Nr. 1 yra pomidorai su grietine... Mano mintys ėmė ir sudėliojo pomidorą spalvotai:)
Pomidoro daigas savam derliui. Kai jau sulauksi - duok žinoti, atnešiu ir grietinės:) Spalvota pakaba spalvotai suknelei ir ne tik jai:)
Su gimtadieniu, Aiste! Vasariško ūpo visus metus!

2012 m. birželio 3 d., sekmadienis

Suruošti į Australiją

Pirmieji spalvotų burbuliukų karoliai atsirado iš vilnos likučių. Norėjau pratuštinti savo rankdarbiams skirtą sandėliuką. Bet kai draugė paprašė nuvelti ir jai tokius, teko vėl pirkti vilnos. Vyras vis stebisi, negi negaliu kur nusipirkti jau nuveltų burbuliukų?... Gal ir galiu, bet nebus tokie, nebus mano velti, aš neteksiu to vėlimo proceso, gal kiek ir nuobodoko, bet taip smagu derinti spalvas ir laukti galutinio rezultato.
Tai pirmasis mano darbelis, keliausiantis taip toli nuo Lietuvos. Karoliai jau suruošti vienai mergytei į Australiją. Tikiuosi patiks ir smagiai nešiosis.

2012 m. birželio 1 d., penktadienis

Vasara

Aš visad jos laukiu. Ji tik baigiasi ir aš jau laukiu, kada vėl prasidės. Vaikystėj vasarą būdavo atostogos kaime. Vėliau atostogos nuo studijų ir mokslų. Dabar?... Pabūti gamtoj... pasitikti saulę... išbraidžioti ryto rasą... pasvajoti hamake... pamatyti vaivorykštę... prisiuogauti smilgą žemuogių... priraugti mamai agurkų... priruošti bliūdą pomidorų salotų... iškepti kepsniukų ant laužo... sugrėbti tėčio pradalgius... prigulti pievoj... panaktinėti prie laužo... pakalbint skubančią boružę... susiruošt į kelionę... nusilakuoti nagus... apsivilkti suknutę... pakelti sparnus ir skristi su vasara:)