2015 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis

Pro pravirą langą

Aplinkui visi tik kartoja, kad vakar buvo paskutinis vasaros savaitgalis, šiandien paskutinis vasaros pirmadienis. O kiek dar paskutinių vasaros akimirkų įvyko per šias dienas žmonėms! Paskutinis pasivaikščiojimas, išsimaudymas, saulės palydėjimas. Kažkas fotografavo paskutines vasaros vestuves ar krišktynas. Šįryt išgėrė paskutinę vasaros kavą. O vakare patekės paskutinė vasaros pilnatis:)
Žinau ir aš, kad vasara jau baigėsi. Bet ne todėl, kad kalendoriuj seku kiekvieną dieną. Tiesiog nuo ryt sūnus vėl keliaus į mokyklą. Bet kol orai leis, aš pro pravirą langą dar gaudysiu savo vasarą!

2015 m. rugpjūčio 14 d., penktadienis

Raudonplaukė drovuolė

Susitikom vieną vasaros vakarą. Ji susidraugavo su mano dukrele, bet manęs laikėsi atokiai. Fotosesijai visai nesiruošiau, bet vis sekiojau akimis šią raudonplaukę mergaičiukę. O leidžiantis saulei jau nebeatsispyriau ir prikalbinau ją pasivaikščioti toliau nuo stovyklavietės šurmulio.


Nelengva man buvo. Ji buvo labai nedrąsi. Manoji dukrelė jai vis rodė pavyzdį, kaip reikia papozuoti:) Bet mes esam tokie, kokie esam. Vaikai irgi. Nepagavau jos šypsenos. Bet po trijų stovyklavimo dienų, atsisveikinant Raminta pasitrynė su manim nosies galiukais:)



2015 m. rugpjūčio 7 d., penktadienis

Oranžiniai

Matyt jau esu rašiusi, jog kiekvienas mano rankdarbis turi atskirą savitą istoriją. Iš pradžių rezgasi mintys, o vėliau atsiranda ir pats rankdarbis. Dažniausiai prieš darant, jis jau turi savo šeimininką, kuriam atiteks. Vos pora darbelių mano namuose yra atlikę. Visi kiti - išdovanoti.


Šie oranžiniai batukai iškeliavo mano kosmetologės anūkėlei. Dar pavasarį ji išsikalbėjo, kad laukia rugpjūtį anūkėlės. Štai ir rugpjūtis. Kai kitą kartą eisiu pas Vidą, manau, jau džiaugsis anūkėle!


Dar apie istorijas... Mano vaikai pripasakotų begalę istorijų, kaip aš savus rankdarbius fotografuoju:) Šįkart batukai keliavo į kaimą. Nusivogiau iš tėčio dar senelius mačiusią taburetę. Pas mamą radau senų užuolaidų skepetą. Ir besimėgaudama po slyvaitėmis prisiuvau batukams sagutes:)