2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Pučkorių pažintinis takas

Vakar Pučkorių pažintiniame take žiema buvo begalo graži! Mes keliavom per sniegynus ir užšalusią Vilnelę, sutikom traukinį, čiuožėm nuo Pučkorių piliakalnio, sukom Saulės laikrodį, sutikom Belmonto malūną.


O šiandien, per patį pusiaužiemį, žiema ėmė ir aptirpo...

2016 m. sausio 23 d., šeštadienis

Sniego gniūžtės

Lauke pats žiemos smagumas! Penktadienio popietę saulė mielai išvylioja ant sniego. Parke kalniukai tušti, tad saviškius drąsiai paleidžiu vienus, tikrai su niekuo nesusidauš. O pati braidau po sniego paklotą, ieškau fotogeniškų eglių ir sniego, tupdau visai neseniai pabaigtus batukus, fotorafuoju. Gražus derinys: geltona, žalia ir balta.

2016 m. sausio 10 d., sekmadienis

2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Trys Karaliai

Tradiciškai šiandien pasibaigia kalėdinis laikotarpis. Truko visas dvi savaites:) Artimieji, pasibuvimai, dovanos ir pagaliau atkeliavusi tikroji žiema! Dvi savaites Saulė kone stovėjo vietoj, kasdien ji keliavo vis tą patį trumpiausią kelią virš horizonto. Sakoma, kad nuo Kalėdų iki Trijų Karalių diena pailgėja per gaidžio žingsnį. O nuo sausio 6 dienos Saulės kelias vis ilgyn ir ilgyn! Laikas laukti pavasario:) Ir žaliaskarę galima jau nupuošti, nors mes su vaikais dar sutarėm savaja pasidžiaugti.


Žaisliukas žaliaskarei. Širdelė siuvinėta iš Acufactum knygos "Country-Hearts Weihnachten & Winter" ant Zweigart firmos Belfast lino (32) DMC siūlais.

2016 m. sausio 3 d., sekmadienis

Trakai

Trakuose jau Naujais metais.
Buvo ganėtinai šaltas pasivaikščiojimas. Bet pilnas baltumo, girgždesio ir slidumo, karštos kavos ir kibinų.

2016 m. sausio 1 d., penktadienis

Paskutinė Avies metuose

Štai ir iškeliauja dar vieni metai. Tiek daug juose tilpo dienų, nutikimų, atradimų ir patirties. Teko  mokytis ir klysti. Buvo kuom džiaugtis ir dėl ko paliūdėt. O išskirtiniai jie buvo savo ramiu tempu. Likit sveiki, Avies metai!