2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis

Pasteliniai šilko raštai

Šiandien antroji Velykų diena, tad vis dar galima kalbėti apie margučius:) Šiemet pasirinkau kiaušinius marginti su šilku. Lapatynuose šilkinių kaklaraiščių neatradau, tad nusipirkau šilkinio audinio skiautę.


Šilkiniam kiaušinių marginimui prireikė:
baltų vištos kiaušinių
šilkinio audinio skaiučių (turi būti 100 proc. šilkas)
medvilninės medžiagos skiaučių
acto 9 proc.
siūlų

Kiaušinius apie parą laiko palaikiau kambario temperatūroje, kad nesutrūktų virdami. Ėmiau kiaušinį, sudrėkinau šilkinės medžiagos skiautę ir geraja rašto puse į lukštą tampriai apdėjau kiaušinį. Aprišau siūlu, kad šilkas labiau prisispaustų prie kiaušinio. Tuomet kiaušinį įvyniojau į medvilninės medžiagos skiautę ir vėl tampriai apvyniojau siūlu. Pasiruošiau puodą vandens: į litrą vandens įpyliau 3 valgomuosius šaukštus acto. Aprištus kiaušinius sudėjau į paruoštą vandenį ir užvirus vandeniui, 20 min. viriau kiaušinius ant silpnos ugnies. Kai kiaušiniai išvirė, išėmiau juos ir sudėjau į indą su šaltu vandeniu. Atvėsus kiaušiniams, su nekantrumu juos išvyniojau.
 

Manieji gavosi pasteliniai. Gražūs, bet tikėjausi kiek ryškesnių:) Kitiems metams jau žinau, kur tobulinsiu dažymą. 
Interneto platybėse perskaičiau, kad išvirus kiaušiniams, reikia juos palikti puode ir leisti savaime atvėsti. Gal taip geriau įsigertų raštas?... Manau, įtakos turi ir šilko raštas. Kitiems metams pasiieškosiu ryškesnio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą