Maisto gaminimas nėra man malonus užsiėmimas. Gaminti moku, bet mielai galiu negaminti savaitėmis. Jeigu ne vaikai, kurie valgo keturis kartus per dieną, mielai valgyčiau vyro ruoštą maistą:) Tiesa, būna tokių pakilių etapų, kai gaminu gaminu gaminu, bet tai ne prieš gera, nes paskui negaminu negaminu negaminu...
Teturiu
tik vieną mėgiamą receptų knygą, keletą skanių dalykėlių esu užsirašiusi ant
lapukų. Eksperimentuoti man nepatinka. Ir visa laimė, kad turiu sesę, kuriai
bet kada galiu pasiskambinti ir pasikonsultuoti apie painius gaminimo
labirintus.
Iki šiol mano bloge nebuvo receptų, bet pagalvojau, kad retkarčiais parašysiu vieną kitą mėgiamą ir pavykusį:)
Čia pat jau Kalėdos, tai pasidalinsiu meduolių receptu. Gavau jį iš sesers dar pernai, bet tik šiemet iškepiau nieko nepraleidusi:)
Tešlai
reikės:
450 gr. miltų (sunaudojau daugiau, nes
kitaip tešla visai nesikočiojo)
150 gr. cukraus (jei naudosit rudą, iškepę meduoliai bus rudesni)
100 g. sviesto
2 kiaušiniai
100 gr. medaus/1 valg. šaukštas – 30 gr. (kuo tamsesnis medus, tuo tamsesni meduoliai)
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
150 gr. cukraus (jei naudosit rudą, iškepę meduoliai bus rudesni)
100 g. sviesto
2 kiaušiniai
100 gr. medaus/1 valg. šaukštas – 30 gr. (kuo tamsesnis medus, tuo tamsesni meduoliai)
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
prieskonių meduoliams (įbėriau 2 arb.
šaukštelius prieskonių mišinio)
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą sviestą, viską išmaišyti. Kadangi dėjau paprastą cukrų, tai dar įpyliau 3 valgomuosius šaukštus auksaspalvio cukraus sirupo (naudojau Dan Sukker produktą), kad meduoliai būtų tamsesni. Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps (gavosi kokios 10 min.). Nukelti dubenį nuo garų, supilti kepimo miltelius ir gerai išsukti, tešla suputos. Tuomet suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą. Supylus visus recepto miltus, tešla man vis dar lipo prie rankų, todėl pyliau dar, kol tešlą galėjau kočioti, bet tešla turi būti ne kieta. Dar šiltą tešlą kočiojom su vaikais ir spaudėm figūrėles. Manieji meduoliai tokie drūti, t.y. storoki, bet ir minkšti. Kuriuos iškočiodavau ploniau, tai iškepę buvo kietesni. Kadangi dėjau paprastą cukrų ir liepų medus buvo šviesus, tai meduoliai gavosi vos vos rusvi, bet vis tiek skanūs:)
Orkaitę įkaitinau iki 2000 C, meduolius kepiau apie 8 min. Iš tikrųjų, tai žiūrėdavau, kol jie paruduos, ir tuomet ištraukdavau.
Glajui:
1 baltymas
250 gr. cukraus pudros
šiek tiek išspaudžiau citrinos sulčių
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą sviestą, viską išmaišyti. Kadangi dėjau paprastą cukrų, tai dar įpyliau 3 valgomuosius šaukštus auksaspalvio cukraus sirupo (naudojau Dan Sukker produktą), kad meduoliai būtų tamsesni. Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps (gavosi kokios 10 min.). Nukelti dubenį nuo garų, supilti kepimo miltelius ir gerai išsukti, tešla suputos. Tuomet suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą. Supylus visus recepto miltus, tešla man vis dar lipo prie rankų, todėl pyliau dar, kol tešlą galėjau kočioti, bet tešla turi būti ne kieta. Dar šiltą tešlą kočiojom su vaikais ir spaudėm figūrėles. Manieji meduoliai tokie drūti, t.y. storoki, bet ir minkšti. Kuriuos iškočiodavau ploniau, tai iškepę buvo kietesni. Kadangi dėjau paprastą cukrų ir liepų medus buvo šviesus, tai meduoliai gavosi vos vos rusvi, bet vis tiek skanūs:)
Orkaitę įkaitinau iki 2000 C, meduolius kepiau apie 8 min. Iš tikrųjų, tai žiūrėdavau, kol jie paruduos, ir tuomet ištraukdavau.
Glajui:
1 baltymas
250 gr. cukraus pudros
šiek tiek išspaudžiau citrinos sulčių
Ir tuomet smagus dailės užsiėmimas su vaikais:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą