Senokai berašiau apie maistą. Tad šįkart pietums - aukšlės!
Keliausi ankstų rytą, nes paviliojo per langą tirštutėlis rūkas. Baltas ir tankus, jog visai nesimatė kito ežero kranto. O šiapus krante ant lieptelio žvejojo vyras. Su visa technika nupėdinau į ūkanotą ežerą. Bet šiandien, matyt, buvo ne gerų kadrų, o kibimo rytas:) Gavau meškerę ir su savo minimaliu žinių bagažu apie žvejybą ištraukiau pirmą aukšlę. Paskui dar vieną, dar ir dar... Pagavo azartas. Vyras vos spėjo nuiminėt žuvį ir dėliot slieką. Kol sukilo vaikai, mama jau buvo pakankamai prižvejojus pietums:)
Aukšlė - tai nedidukė karpinių šeimos žuvis. Suaugusi sveria 50 gramų, bet paprastai sugaunama 6-30 gramų žuvytė. Man kažkuo primena stintas, tik nekvepia agurkais:)
Receptukas:
Pirmiausia reikia prižvejot aukšlių. Tuomet jas išdorot. Skutasi lengvai, nes žvyneliai ploni, nedideli ir lengvai iškrinta. Išdorotas aukšles perplauti švariu vandeniu.
Pats paprasčiausias paruošimo būdas - aukšles apibarstyti druska. Jei norit įmantresnio skonio, tai galima užberti sutrinto česnako. Žuvį permaišyti ir po kokio pusvalandžio jau galima kepti. Prieš dedant į keptuvę su įkaitintu aliejumi, žuvį apvolioju miltuose.
Ant iškeptos žuvies puikiai tinka išsispausti citrinos.
Skanaus!
Ant iškeptos žuvies puikiai tinka išsispausti citrinos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą