2016 m. balandžio 4 d., pirmadienis

Atvelykis

Man patinka ilgesnės šventės. Na tos šventės, kurios turi antrą dieną ar net atgarsį po savaitės. Toks būna Atvelykis. Kiaušinių dažyti nelabai benorisi, bet drąsiai dar galiu rodytis Velykoms dažytus raudonuosius margučius:) Štai kokią įvairovę galima sukurti su lukštais. Šiais metais išbandžiau ne tik svogūnų, bet ir česnakų lukštus. Geltonieji svogūnų lukštai sukuria gintaro spalvų raštus. Mėlynieji svogūnų lukštai tarsi pripeckioja su tamsiais dažais. O kur dėjau česnako lukštą, tai liko ploteliai kone balti, spalvos tik tiek, kiek persigėrė raudoni dažai.  

2 komentarai:

  1. Apie česnakų lukštus pirmą kartą girdžiu - reikės išbandyti :) Man tai buvo atradimas, kad dažyti galima su čiobreliais (geltona spalva), mėlynuoju kopūstu (mėlyna), burokėliais (rausva) ir net su kava ar arbata! Jau pradėjus buvau ieškoti šioms Velykoms visko ir norėjau kuo natūraliau. Plačiau čia aprašyta - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomybes/velyku-stalui-naturaliai-dazyti-kiausiniai - aš pati dar nebandžiau, bet manau, kad per šias Velykas reikės pabandyti - nesigaus spalvom rėkiantys margučiai, bet bus tokie natūralių, švelnių atspalvių, manau - o man tokie patys gražiausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš jau kuris laikas kaupiuosi natūralioms spalvoms, bet šie metai vėl nuplaukė. Kitoms Velykoms jau būtinai pasižadėjau išmėginti kopūstą ir ciberžolę.

    AtsakytiPanaikinti