2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Pagaliau nykštuotos pirštinės

Rytoj paskutiniai žiemos akordai. Viliuosi, kad po įnirtingos Lašininio ir Kanapinio kovos atkeliaus tikras gaivus ir šiltas pavasaris!
O kol žiema dar stumdosi su pavasariu, tai visai nepamaišytų pirštinės:) Po mažyčių Junei numegztų pirštinyčių, pagaliau išdrįsau numegzti suaugėliškas su nykščiu ir pyne.
Šios pilkosios su gimtadieniniais linkėjimais jau pas Simoną. Su gimtadieniu, brangioji! Laimės, sveikatos ir kad rankos niekad nešąltų!


Statistika: megzta 3 mm storio virbalais, iš pusvilnonių Alize Lanagold siūlų (51% akrilas, 49% vilna; 100 gr., 240 m). Riešui užmečiau 44 akis ir mezgiau paprastuoju stulpeliu - 2 geros akys, 2 išvirkščios akys, 2 g.a., 2 i.a. ir t.t. Porai pirštinių sumezgia 70 gr siūlų. Mano pasirinktą pynę sudaro 10 akių. Pynės mezgimas: 1 ir 2 akys nukeliamos ant papildomo virbalo paliekant už mezginio; 3 ir 4 akys išmezgamos geromis akimis; tuomet išmezgamos 1 ir 2 akys nuo papildomo virbalo geromis akimis; 5 ir 6 akys išmezgamos geromis akimis; 7 ir 8 akys nukeliamos ant papildomo virbalo paliekant prieš mezginį; 9 ir 10 akys išmezgamos geromis akimis; tuomet išmezgamos 7 ir 8 akys nuo papildomo virbalo geromis akimis. Pynės persukimą dariau kas tris eiles. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą