2018 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Pirštinės žiemai

Žiema tikrai ateis. Ir gal labai sunku tuo patikėti, kai lauke oras alsuoja karšta vasara, bet ji tikrai ateis. O tada bus šalta ir prireiks šiltų pirštinių:)


Raštas gavosi visai netyčia. Įvėliau klaidą ir žiū, visai gražu tai, kas gavosi su klaida:)
Statistika: megzta 3 mm storio virbalais, iš pusvilnonių Alize Lanagold siūlų (51% akrilas, 49% vilna; 100 gr., 240 m). Porai pirštinių sumezgiau 75 gr siūlų. 
Riešui užmečiau 44 akis ir mezgiau paprastuoju stulpeliu 8 cm ilgio - 2 geros akys, 2 išvirkščios akys, 2 g.a., 2 i.a. ir t.t.
Mano raštą sudaro 12 akių: *1 akis išvirkščioji; 2 ir 3 akys nukeliamos ant papildomo virbalo paliekant už mezginio; 4 ir 5 akys išmezgamos geromis akimis; tuomet išmezgamos 2 ir 3 akys nuo papildomo virbalo geromis akimis; 6 ir 7 akys išmezgamos gerosiomis; 8 ir 9 akys nukeliamos ant papildomo virbalo paliekant prieš mezginį; 10 ir 11 akys išmezgamos geromis akimis; tuomet išmezgamos 8 ir 9 akys nuo papildomo virbalo geromis akimis; 12 akis išvirkščioji. Paskui trys eilės mezgamos nekryžmimant akių. Ir ketvirtoje eilėje vėl kryžminimas: 1 akis išvirkščioji; 2 ir 3 akys nukeliamos ant papildomo virbalo paliekant prieš mezginį; 4 ir 5 akys išmezgamos geromis akimis; tuomet išmezgamos 2 ir 3 akys nuo papildomo virbalo geromis akimis; 6 ir 7 akys išmezgamos gerosiomis; 8 ir 9 akys nukeliamos ant papildomo virbalo paliekant už mezginio; 10 ir 11 akys išmezgamos geromis akimis; tuomet išmezgamos 8 ir 9 akys nuo papildomo virbalo geromis akimis; 12 akis išvirkščioji. Vėl trys eilės nekryžminant akių.* Kartojama žvaigždutėmis pažymėta dalis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą